Ταξιδια Μιλανο – Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για το Μιλανο.


Ξενοδοχεια στο Μιλανο, διασκέδαση, φαγητό, αποδράσεις, χάρτες, βίντεο, ενοικιασεις αυτοκινητων στο Μιλανο

Galleria Vittorio Emanuele II

Αρχική > Αξιοθέατα > Galleria Vittorio Emanuele II

Η Galleria Vittorio Emanuele II είναι μια κλειστή, διπλή στοά που αποτελείται από δύο γυάλινες θολωτές στοές, σε ορθή γωνία. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Piazza del Duomo στο Μιλάνο και συνδέει δύο από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του Μιλάνου: τον καθεδρικό ναό και το Teatro Alla Scala

Galleria Vittorio Emanuele IIΠήρε το όνομά της από τον Vittorio Emanuele II, τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας. Είχε σχεδιαστεί αρχικά το 1861 και χτίστηκε από τον Giuseppe Mengoni μεταξύ 1865 και 1877. Ο δρόμος είναι καλυμμένος από μια κυρίαρχη οροφή κατασκευασμένη από γυαλί και σίδερο, ένα δημοφιλές σχέδιο για στοές, κατά το 19ο αιώνα. Ο κεντρικός, σε σχήμα οκταγώνου, χώρος καλύπτεται από γυάλινο θόλο.

Η Milanese Galleria, όπως επίσης αποκαλείται, σε αντίθεση με τους συνειρμούς που μας φέρνει το όνομα galleria (έκθεση), από την αρχή της λειτουργίας της ήταν ένας χώρος καταστημάτων. Είναι ο πρόδρομος όλων των σύγχρονων εμπορικών κέντρων. Μάλιστα από τη λειτουργία της και μετά πολλά εμπορικά κέντρα ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν το όνομα galleria.

Στη galleria μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας σε πολυτελή προϊόντα από φίρμες όπως Prada, Bershka, Gucci, Louis Vuitton και άλλες.